MEDLEMSKAP
Vis din støtte ved å melde deg inn ved å vippse til #92774 (Tønsberg Frisbeegolfklubb) og oppgi navn og mailadresse. Priser for medlemskap 2019:

Medlem 250,- klubbdisc inkludert
Juniormedlem 100,- klubbdisc inkludert
Støttemedlem 100,-

KONTAKT OSS
Vil du komme i kontakt med klubben, så anbefaler vi at du sender en epost til post krøllalfa tbgfrisbee.no.

STYRET
Styret i Tønsberg Frisbeegolfklubb ser slik ut for 2019 :

Leder Tommy Steingrimsen
Banesjef 1 Martin Stentun
Banesjef 2 Stian Rudshavn
Dugnadsansvarlig Greger Steen Bjørli
Ukesgolfansvarlig Thomas Skarhol
Turneringsansvarlig Lykke Sandvik
Juniorsatsing Anders Sandvik
Økonomiansvarlig Karl Roger Melby

HVORDAN DET HELE STARTET
Vi har fått Tønsberg Frisbeeklubb’s aller første formann, Pål Schiøtz Henriksen, til å fortelle hvordan det hele startet :

"Klubben ble formelt startet i 1997. Bakgrunnen for dette var at en kameratgjeng på ca 14 personer fra Teieområdet på Nøtterøy siden slutten av 1980-tallet hadde hatt ukentlige møter hver søndag for å spille frisbeegolf i skoger og parker i området.
De to parkene som oftest ble benyttet var Rosahaugparken på Nøtterøy og Messeområdet i Tønsberg. Vi loggførte alle konkurransene og avsluttet hver sesong med den store «Cupen», da gjerne på et ukjent sted hvor to av klubbens medlemmer hadde fått i oppgave å lage løypa. Det ble primært spilt mot markerte trær.

På midten av 90-tallet ble vi informert om klubber i Osloområdet, at det fantes baner på Ekeberg og Stovner, som i tillegg hadde galvaniserte kurver til formålet. Noen av oss dro inn til Ekeberg for å sjekke ut dette og vi kom etter hvert i kontakt med Carlos Rio og Sune Wentzel. Planene om vår egen bane i Tønsberg fikk en spire.

I denne fasen sa vi farvel til våre gamle 155 grams Wham-O disker. Sune ble offisiell pusher av nye disker, vi fikk egne bager med Innova-logo og vi var nå i gang med å designe en bane i Messeområdet.

Bilde : Hull 2 - 1998

Denne prosessen gikk usedvanlig raskt når vi først kom i gang, Sune Wentzel designet banen, sammen med en gruppe fra Tønsberg Frisbeegolfklubb. En av klubbens medlemmer jobbet i kommunens kultur og fritids avdeling, fikk klarsignal på dagen om at kommunen innvilget penger og arbeidstimer til å lage alle tee stedene med betongheller og solid fundamentering. I tillegg fikk vi et beløp til dekning av galvaniserte kurver. Her gjorde Sune Wentzel en stor jobb for å presse priser og i tillegg innhente midler fra idrettsforbundet. Dugnadsinnsatsen i klubben var i tillegg avgjørende for at prosessen gikk så smidig.

Våren (1998) etter at banen sto ferdig, var klubben arrangør av en av turneringene som inngikk i Norgescupen. Klubben mottok mye skryt for arrangementet og fikk også gode plasseringer i denne turneringen.  Senere samme år så arrangerte klubben også pargolfNM. Oppmerksomheten rundt klubben fikk også konsekvenser for medlemstallet og interessen for frisbeegolf. Vi var aktive for å få media opp i Messeområdet og vise oss frem, noen av oss introduserte sporten for skoler i nærmiljøet og fikk implementert frisbeegolf på gymtimeplanen. Frem mot år 2000 passerte vi over 100 medlemmer.

Gutta som dannet grunnlaget for Tønsberg Frisbeegolfklubb trakk seg etter hvert ut av klubben og per dags dato er det ingen av oss som spiller lengre. Men flere av oss har gått over til vanlig golf."

Tilbake til hovedsiden