logo

 Alt av nyheter/informasjon vil havne på den officielle facebooksiden først, så husk å bli medlem der.


 

 

ARRANGØRER
Årets pargolfNM er arrangeres av klubbene Tønsberg Frisbeegolfklubb og Vear if Discgolf.


TID / STED
Konkurransen vil avholdes 21-22 september 2019 i Tønsberg. Felles samlingspunkt for helgen er den store hallen rett bak kurven på hull 11 på Tønsbergbanen (ved vannet). Blandt annet registrering, spillermøte og lunsj lørdag vil foregå her.


PÅMELDINGSTART

Påmeldingen til årets pargolfNM starter søn 3 mars kl 20. Husk at du må navngi begge spillerene i paret. Hvis ikke så blir man slettet fra påmeldingslisten og man må melde seg på en gang til.

https://discgolfmetrix.com/?u=scorecard&ID=872355DELTAKERAVGIFT
Deltakeravgiften i år er satt til kr 1000 pr par. Dette inkluderer da en spillerpakke og lunsj lørdag. (Kylling/Ris/Karri. Drikke er ikke inkludert. For juniorklassen så vil prisen være 600 kr pr par.

BETALING
Betaling må være gjort INNEN Søndag 5 mai. De som ikke har betalt innen den datoen vil slettes fra listen. Vipps betalingen til Tønsberg Frisbeegolfklubb (#92774) og skriv i kommentarfeltet hvilket par betalingen gjelder.

Eventuelle nye ledige plasser vil da tildeles de som står øverst på ventelisten. De nye parene vil da få en 14 dagers frist for betaling.

Kan forøvrig nevne at hvis en av spillerne i paret må trekke seg så er det hele paret som trekker seg. Man kan IKKE bytte ut 1 spiller. Dette anses da som et nytt par og det nye paret må da registrere seg på nytt.  Det gjøres ett unntak for denne regelen ved skade. Kan skadet spiller levere legeerklæring så kan spiller byttes ut og paret mister ikke sin plass.


ANTALL DELTAKERE
PargolfNM har i mange år vært en veldig populær konkurranse og spillerfeltet har blitt fylt opp i løpet av meget kort tid. I år så har vi gjort noe med dette og doblet spillerfeltet. Det betyr at det i år er plass til hele 108 par / 216 spillere.


KLASSER
PargolfNM vil i år spilles på to baner.  Det betyr også at vi får 2 puljer.  Noe som har medført noen praktiske utfordringer angående klassefordelinger og fordeling av wildcards.  Men det vi har kommet frem til er at i den ene puljen så skal Openklassen spille og i den andre puljen så spiller de andre klassene.  

Pulje 1 :
- 43 par, Open
- 11 wildcards, Open
Wildcardene vil tildeles i juni og aug. Når alle wildcardene er tildelt, så vil openklassen bestå av 54 par.  Noe som da vil være en økning på 25% fra den rekordstore openklassen ifjor.


Pulje 2
- 12 par, Dame
- 20 par, Master
- 9 par, Mixed
- 5 par, Junior
- 5 par, Grandmaster
- 3 wildcards, alle klasser utenom Open
Det betyr at ved påmeldingstart så åpnes det for 51 par i disse klassene. Wildcardene vil også her tildeles i juni og aug. Hvis en klasse ikke er fylt opp 1 juni, så brukes de ledige plassene til å fylle opp de andre klassene med par på venteliste. Par som er meldt på i Open klassen kan ikke tildeles ledige plasser eller wildcards fra denne puljen.


BANER
For å få plass til så mange spillere, så skal NM i år spilles på 2 baner.  Vi bruker da banene til arrangørklubbene.

VEAR
Spiller alle de vanlige hullene bortsett fra 16 og 17.
Ett par 5 hull og to par 4. Resten er par 3. Snittlengde på ca 95 meter.
Banekart


TØNSBERG
Her skal følgende hull spilles :
1, 3, 4, 5, 6, 8, 9, 10, 11, 13, 14, 15, 17, 18, T1,T2, F1, F2
Syv par 4 hull og resten er par 3. Snittlengde på ca 109 meter.
Banekart

Kommentarer :
15 - Hullet er forlenget til 185 meter.
17 - Mando er nå motsatt vei av det som det har vært tidligere. Samme utkastfelt og kurvplassering.
T1 - Nytt hull ved fotballhall i Greveskogen
T2 - Nytt hull ved fotballhall i Greveskogen
F1 - Spesialhull på idrettsanlegget i Greveskogen
F2 - Spesialhull på idrettsanlegget i GreveskogenCADDYBOK
I caddyboka så finner du alt du trenger på om banene, hvordan turneringen skal gjennomføres og tidskjema for helgen.
Med tanke på miljøet så anbefaler vi at du laster ned denne på din mobil istedet for å skrive den ut på papir.


OVERNATTING
Dersom det er noen som har behov for overnatting, så har vi fått kontakt med TK-hallen PÅ banen i Tønsberg, hvor folk kan sove. Det finnes ca 10 sengeplasser fordelt på fire rom, i tillegg til at ca 40 kan sove på liggeunderlag/sovepose på en stor brytematte og ellers i hallen. Her er det også garderober for de som ønsker å benytte seg av tilbudet. Ta kontakt med Tommy Steingrimsen, dersom du ønsker å benytte deg av tilbudet.

Pris:
Soverom: 400kr for fredag-søndag
Matta: 300kr for fredag-søndag


WILDCARDS
Det vil bli holdt av 14 wildcards  som arrangørene selv kan tildele hvem de vil.

Det er tenkt at følgende wildcards deles ut ca 1 juni:
- 5 wildcards, Vear IF discgolf fordeler sine wildcards, 4 til open klasse og 1 til et par i en av de andre klassene
- 5 wildcards, Tønsberg frisbeegolfklubb fordeler sine wildcards, 4 til open klasse og 1 til et par i en av de andre klassene

Hvis ikke alle wildcardene brukes, så vil de ledige plassene tildeles de neste parene på ventelisten. Det er i tillegg tenkt at følgende wildcards deles ut ca 1 aug. Disse tildeles de parene på venteliste som har best gjennomsnittlig matrix rating : 
- 3 wildcards,  open klasse
- 1 wildcard,  uansett klasse, bortsett fra openMEDLEMSKAP OG SPILLERLISENS

Husk at for at du skal kunne delta i NM, så må man være medlem av en frisbeegolfklubb. Man må også ha betalt spillerlisens til forbundet innen turneringstart.
Er du usikker på om du har betalt spillerlisens eller ikke, så ta kontakt med lisensansvarlig i den klubben du er medlem av.
Det er forøvrig spilleren selv som har ansvaret for at lisensen blir betalt.


FORMAT

Alle par skal spille 3 runder av 18 hull. Open klassen starter med "Bestshot" på Vearbanen på lørdag og spiller deretter "Alternate" på Tønsbergbanen. Søndagen så spiller Open "Toughshot" på Tønsbergbanen.  

For de andre klassene så blir det motsatt. De starter med "Bestshot" på Tønsberg banen på lørdag og spiller deretter "Alternate" på Vearbanen. Søndagen så spiller de andre klassene  "Toughshot" på Vearbanen.  

Vi vil også ha en helt ny type startrekkefølge på søndagen. Kort fortalt så starter alle gruppene på ett gitt tidspunkt på søndag minus de 4 beste gruppene. De 4 beste starter llitt senere.
Dette gjør at de fleste kan være med å se på den spennende avsluttningen på turneringen for lederpuljene. 


Runde 1 : "Best shot"
I en runde med "best shot" så skal begge spillerene kaste videre fra den discen som ligger best.  Paret får da 2 forsøk hele veien, også på putten.

Runde 2 : "Alternate"
Dette er runden som er raskest å gjennomføre. Grunnen til dette er at man kaster annenhver gang. Dette må man følge slavisk gjennom hele runden. Så det betyr at den som ikke putter i kurv på forrige hull må drive på neste. Det eneste paret kan velge selv, er hvem som skal starte å kaste på første hull på runden.

Runde 3 : "Tough shot"
"Tough shot" blir det motsatte av "best shot". Her skal de andre parene på gruppa velge hvilken disc som ligger vanskeligst til, og så må begge spillerene kast fra dette stedet. Det er verdt å nevne at hullet er avsluttet når en av spillerene treffer i kurven. Begge behøver derfor ikke å treffe. Når det gjelder runde 3 så vil man ha en blanding av fellesstart og golfstart. Det betyr at de beste parene i hver klasse starter litt senere på søndagen enn de andre. Se tidsskjema for litt mer info. Hvem par som ska starte litt senere på søndagen vil offentliggjøres lørdag kveld.

Forøvrig så spilles det med helt vanlige frisbeegolfregler på alle 3 rundene.

Hvis nødvendig, for å skille de beste parene (topp 3) ved lik score etter endt konkurranse, så skal det spilles sudden "tough shot".   På Vearbanen spilles hull 1 og 2 inntil en avgjørelse er gjort. På Tønsbergbanen så bruker man de 2 hullene på friidrettsbanen.


BOBILPARKERING
Det er en gratis bobilparking på Tønsbergbanen. Det er tilgang til drikkevann og toalett, men ikke strøm.


TIDSSKJEMA

Mye moro som kommer til å skje hele helgen. Blandt annet så har vi fått ParbeQue til å ha ett opplegg utenom selve rundene. Tidsskjemaet for alt som skjer finnes i ett eget pdf-dokument. Dette kan du laste ned her


AVMELDINGSREGLER

Ved avmelding, send en e-post til  post@tbgfrisbee.no med teksten «PargolfNM 2019 – Avmelding» i emne-feltet, fulgt av navnene i paret, klasse og kontonummer for eventuell refusjon skrevet i tekst-feltet. Registrerte par som trekker sin påmelding eller ikke møter opp på konkurransen mister sin rett til eventuelle spillerpakker. Hvis en av spillerne i paret må trekke seg så er det hele paret som trekker seg.  Man kan IKKE bytte ut en spiller.  Dette anses da som et nytt par og det nye paret må da registrere seg på nytt. Det gjøres ett unntak for denne regelen ved skade. Kan skadet spiller levere legeerklæring så kan spiller byttes ut og paret mister ikke sin plass.


Avmelding frem til og med 23.08 2019 :
100% refusjon. Administrasjonsgebyr 50,-(trekkes fra refusjonen)

Avmelding fra og med 24.08 2019 til og med 06.09 2019 :
50% refusjon. Administrasjonsgebyr 50,- (trekkes fra refusjonen)

Avmelding etter 07.09 2019 :
0 % refusjon

Avmelding ved fremvisning av gyldig legeattest innen 20.09 2019 :
100 % refusjon. Administrasjonsgebyr 50,- (trekkes fra refusjonen)

Premier
Det er selvsagt premier til pallplasseringene, men vi har mer :)

Olsen Byggservice AS. Husk dette firmanavnet folkens. For de premierer nemlig 1000 kr for en ace. Og ikke bare den første, men også ace nr 2 i konkurransen. Noter derfor ned klokkeslett hvis noen på gruppen får en ace. Skulle det skje at det blir kun en ace, så blir det istedet 2000 kr på paret som traff.

Men ikke nok med det. Timber AS stiller nok en gang opp med CTP premier. Imponerende. Hull 4 på Vear og hull 13 i Tønsberg. Gjelder kun best-shot runden.
1250,- i gavekort fra DGShop på hvert hull.

Det bør forøvrig nevnes at tar man en ace på et CTP hull, så registreres dette som ace og ikke som CTP.


Tilbake til hovedsiden